︎

    experiències

   




Arquimia impulsa i participa en projectes que tenen com a objectiu regenerar ciutats i territoris des dels seus espais infrautilitzats. 

S’associa amb entitats, professionals o institucions per a implicar-se en experiències que generin impacte en contextos reals. 




︎︎︎




︎Les bugaderes



La plataforma “Salvem l’illa de les Bogaderes”, el POU i el grup territorial d’arquitectes del COAC d’Horta, eviten mitjançant les seves rehivindicacions, l’enderroc de dues cases històriques al sector de les bogaderes.

L’ajuntament de Barcelona expropia aquests immobles, que queden a l’espera d’un projecte d’ús.  





Projecte Arquimia analitza els potencials estratègics i de transmissió de valors que la reactivació de les cases suposaria pel barri. Planteja un node d’activitat urbana local conjuntament amb la Masia de Can Eudald i els seus entorns.





︎Mapathon DesCampus



va ser una experiència col·lectiva entre la comunitat universitària i els assistents de la festa de l’arquitectura de les Corts en el marc del festival Model Barcelona. 

Amb l’ajuda l’eina interactiva MAPATHON els diferents participants van identificar, geolocalitzar i descriure espais infrautilitzats i aspectes potencials del campus Sud de la Diagonal de Barcelona. El resultat de l’experiència es pot consultar en forma de plànol i base de dades. Aquesta servirà per a crear un argumentari basat en la realitat durant el procés participatiu de transformació del campus Sud.








︎Rescampa’T 


projecte per a la fertilització col·lectiva de descampats urbans abandonats. Neix de la necessitat de defensar els espais naturals dins les ciutats, com a element essencial pel desenvolupament i equilibri de la vida tan humana.
El projecte persegueix donar nous significats a indrets que han estat castigats per l‘acció humana i intensificar el seu vincle amb les comunitats que l‘utilitzen.

Els objectius de Rescapa’T són:

   ︎︎︎Generar significats col·lectius en espais urbans residuals.
   ︎︎︎Potenciar la cohessió social de col·lectius i comunitat educativa mitjançant l’execució de projectes comunitaris.
    ︎︎︎Divulgació dels cicles naturals dins entorns urbans.
    ︎︎︎Evitar l’explotació amb finalitats especulatives d’espais lliures de la ciutat.
  





︎ReÚsBCN



Plataforma urbana per a la reactivació de patrimoni en desús.

Creació i implementació d’una eina tecnològica que treballa per la regeneració urbana des d’allò que passa l’interior de les arquitectures. 

L’eina tecnològica és capaç de visualitzar les dades d’espais en desús d’un sector i connectar-les amb ecosistemes de potencials actors reactivadors de qualitat.

El projecte neix amb l’objectiu d’optimitzar els recursos construïts de la ciutat i facilitar la creació d’estratègies de reactivació d’espais infrautilitzats.



EQUIP IMPULSOR

Arquimia
Col·legi d’arquitectes de Barcelona (COAC - Barcelona) 
FovLab


 


 

EQUIP COL·LABORADOR:
Cambra de Comerç i artesania de Catalunya
UPC - gabinet d’innovació
Fasolà
Associació de veïns i comerciants de via Laietana
Associació de veïns de Porta